GÜBRETAŞ’tan hissedarlarına temettü dağıtımı

05.08.2015

Sektörün lider firması GÜBRETAŞ (Gübre Fabrikaları T.A.Ş.), bu yıl Genel Kurulda aldığı karar doğrultusunda hissedarlarına ve ortaklarına 50,1 milyon TL’nin dağıtımını bu hafta tamamladı.

Gübre Fabrikaları T.A.Ş. (GÜBRETAŞ), 16 Nisan 2015 tarihindeki 63. Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda onaylanan hissedarlara kâr payı dağıtımının 31 Temmuz 2015’den itibaren yapılacağını açıklamıştı. GÜBRETAŞ, 2014 kârından 50 milyon 100 bin TL temettü tutarının hissedarlara dağıtımını 31 Temmuz - 4 Ağustos arasında tarihlerinde gerçekleştirdi.

Genel Müdür Şükrü Kutlu: “Temettü verimliliğini de sürdürmeyi hedefliyoruz”

GÜBRETAŞ Genel Müdürü Şükrü Kutlu, “Son senelerde her açıdan büyük bir başarı ivmesi yakalayan GÜBRETAŞ, Razi Petrokimya yatırımıyla ilgili ödemelerin tamamlanmasının ardından son iki yılda aldığı temettü dağıtımı kararıyla Borsa’daki paydaşlarının da yüzünü güldürdü” dedi.

Yatırımcıların yoğun ilgi gösterdiği Gübre Fabrikaları T.A.Ş.’nin geçen yıl BİST’de %82’nin üzerinde değer artışıyla dikkat çektiğini belirten Kutlu, bu yıl da özellikle İran’la ilgili uluslararası gelişmelere bağlı olarak yerli ve yabancı yatırımcıların ilgisinin sürdüğünü söyledi.

Şükrü Kutlu, “Şirket olarak sektörde pazar payımızı büyütme ve üretim tesisi yatırımlarını hızlandırmanın yanında, finansal başarıları da sürdürerek bu alanda her zaman temettü verimliliği yüksek şirketlerden biri olmayı hedefliyoruz” dedi.

BİLGİ VE İLETİŞİM > Lorbi Tanıtım & Halkla İlişkiler:
Fatma Kaytez /(0212) 249 45 46 / (0533) 927 23 39  fkaytez@lorbi.com
Özge Eryiğit /(0212) 249 45 46 / (0530) 763 49 24 oeryigit@lorbi.com